Tüzüğümüz

İSTANBUL MASTERLERİ ATLETİZM SPOR KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

 

 

Kulübün Adı ve Merkezi – Rengi

Madde 1.

Kulübün Adı “İstanbul Masterleri Atletizm Spor Kulübü”’dür

            Master, Milli ve Amatör Usta atletler için kullanılan uluslararası bir deyimdir.

 

Kulübün Merkezi İstanbul’dadır.

 

Spor Kulübünün Renkleri Kırmız – Beyaz – Mavidir.

Kulüp Amblemi Madde 46’daki gibidir.

 

Kulübün Amacı, Çalışma Konuları ve Yöntemleri

Madde 2.

Kulübün Amacı Sporun özellikle atletizm, triatlon, yüzme, bisiklet, dağcılık, kayak dallarında,  sağlıklı yaşam yolu olarak benimsenmesine çalışmak, üyelerine yaşam boyu yarışarak spor yapma ortamı ve olanağını sağlamak. Özellikle spor ve sporcu için gerekli olan, doğal ve sağlıklı çevreyi yeşili, yeşil alanları korumak, geliştirmek, sağlıklı çevrede sağlıklı yaşam için yararlı çalışmalar yapmak, kampanyalar, gezi ve yürüyüşler düzenlemek. Adı geçen spor dallarında tanınmış, gençliğinde bu dallarda spor yapmış sporcuları ileri yaşlarda da çalışmalarını sürdürmeye, aynı dallarda genç sporculara da destek vermek ve yarışmaya teşvik etmek, dayanışmak.

                 

Adı geçen spor dallarını toplumumuza tanıtıp sevdirmek, bu dallarda spor yapmaya özendirici nitelikte dinamik ve sürekli bir örnek olmak, önderlik etmek, yaşam boyu düzenli spor yapma alışkanlığını yaymak, bu alanda kamu yararına çalışan bir dernek olmak.

 

Bu amaca ulaşabilmek için kulübümüzün yöneleceği çalışma konuları ve yöntemleri şöylece belirlenmiştir:

 

a) Kulübümüze güçlü bir master / gençler / büyükler kaynağı sağlamak üzere, kulübümüzü tanıtıcı çalışmaları belirli bir program içinde sürdürmek, basın ve yayın organlarından etkin biçimde yararlanmak,

 

b) Adı geçen spor dallarında masterler / gençler / büyükler için düzenlenmekte olan uluslar arası   yarışmaları ve sonuçlarını izleyerek, bu yarışmalarda belli yaş grupları için saptanan baraj ve baraj üstü dereceler esas alınarak , üyelerimizin derecelerini bu ölçülere göre yükseltmek üzere çalışma programları düzenlemek , bu programları uygulamak ve geliştirmek, üyelerimize sürekli yarışan  sporcu potansiyeli vermek,

 

c) Tüm çalışmalarda teknik elemanlardan ve milli sporcularımızdan yararlanmak,

 

d) Adı geçen spor dallarının her branşında, program ve çalışmalarımızı gerçekleştirmek amacı ile açık ve kapalı spor alanları, spor tesisleri ve her türlü gayrimenkul satın almak, inşa etmek, kiralamak, bu tesis ve gayrimenkullerini işletmek, kiraya vermek, Spor Genel Müdürlüğü'ne ve öteki kurum ve kuruluşlara ait spor tesislerinden yararlanmak olanaklarını sağlamak, girişimlerde bulunmak,

 

e) Yurt içinde düzenlenen  Masterler – Gençler – Büyükler spor yarışmalarına bir bütün olarak düzenli katılmak,

 

f) Yurt içinde, özellikle İstanbul sınırları içinde, spor kulüpleriyle öteki kurum ve kuruluşlarca düzenlenmekte olan ve yaş sınırlanması bulunmayan adı geçen spor dallarındaki yarışlara, düzenli ve sürekli katılmak,

 

g) İstanbul'daki spor kulüpleri ve öteki kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yaparak, halka açık ve 'sağlıklı yaşam' amaçlı etkinlikler düzenlenmesini önermek, bu alanda girişim ve çalışmalarda bulunmak, yeterli destek sağlanabildiğinde bu tür yarışmaları, etkinlikleri dernek olarak düzenlemek,

 

h) Kulübümüzün amaç ve çalışmalarını tanıtmak ve kamuoyunun ilgi ve desteğini sağlamak amacı ile belirli yer ve zamanlarda kentimizde Sağlıklı Yaşam ve Spor Etkinlikleri’ yapmak

 

i) Yurt dışında düzenlenen Masterler / Gençler / Büyükler Spor yarışmalarına yurdumuzu temsilen katılabilme olanaklarını sağlayacak çalışma ve girişimlerde bulunmak, bu yarışlara katılmak,

 

j) Üye sporcularımızın katıldıkları yarışmalarda aldıkları derece ve ödüllerinin kayıt ve sicillerini tutmak, bu yarışmalara ilişkin basında ve öteki yayın organlarında yer alan haber ve tanıtıcı nitelikli belge ve öteki dokümanları derlemek, arşivlemek,

 

k) Başarılı üyelerimizi , üyemiz olmasa da kulübümüze ve genel olarak Türk sporuna yararlı ve örnek çalışmalar yapmış kişileri , Genel Kurulun belirleyeceği biçim ve ölçüler içinde ödüllendirmek,

 

l) Milli sporcularımızla maddi ve manevi dayanışma içinde olmak,

 

m) Üyelerimizin çalışmalarını etkili ve verimli kılmak, birlik ve beraberliğimizi en üst düzeyde tutmak, üyeler arasında dostluğu ve kaynaşmayı sağlamak için kulüp üyelerimizin biraya gelebileceği kulübe ait bir lokalin tesisine, tesis edilen lokalde, çalışmalara ilişkin teknik bilgi kaynakları sağlamak, kitaplık oluşturmak, gelişme ve yenilikleri izlemek, bu yenilikleri belirten toplantı ve konferanslar düzenlemek,

 

n) Türk sporuna hizmet amacı ile üstün performans gösterebilecek sporcuların lisanslarını çıkartmak ve kulüp adına yarışmalarını sağlamak.

 

 

Üyelik Koşulları

Madde 3.

Medeni hakları kullanma yeteneğine sahip, spor kulüpleri yönetmeliğinde  belirtilen engeller kapsamına girmeyen, adı geçen spor dallarında spor yapmış, yapmakta olan veya yapmak isteyen sağlıklı her sporsever Madde 6-c özelliklerini taşımıyorsa kulübümüze üye olabilir.

Yabancı uyruklu kişilerin kulübümüze üye olabilmesi yukarıda belirtilen koşullara ek olarak Türkiye’de oturma hakkına sahip olmaları koşuluna bağlıdır.

 

Ayrıca; bu özel koşullar aranmaksızın Genel Kurulca belirlenecek ölçü ve yöntemlerle, kulübümüze ‘ONURSAL ÜYELİK’ kabul edilir.

Üyelik için kulübe yapılan başvurular, Kulüp Yönetim Kurulunca incelenerek, en geç bir ay içinde olumlu veya olumsuz bir karara bağlanıp, bu karar başvuruda bulunan kişiye yazılı olarak bildirilir.

Ancak bir üyenin Genel Kurulda oy kullanabilmesi için en az 90 gün üyeliğinin bulunması gereklidir.

 

Üyeliği Başlaması, Sona Ermesi, Üyelik Hak ve Yükümlülükleri;

Üyeliğin Başlaması;

Madde 4.

Kulübe üye olmak isteyen kişi, Kulüp Yönetim Kurulunca hazırlanmış olan üyelik başvuru formunu doldurup fotoğrafını da iliştirerek imzalayıp Yönetim Kuruluna verir.

Bu başvuru, Yönetim Kurulunca incelenip olumlu sonuca bağlanarak başvuru sahibine bildirildikten sonra, belirtilen süre içerisinde aidatını ödeyen başvurucu, kulüp üye defterine üye olarak yazılır ve kendisine üye kimlik kartı verilir.

 

Üyeliğin Sona Ermesi;

Madde 5.

Üyeliğin sona ermesi aşağıda belirtilen iki biçimde olur.

                 

a) Üyenin üyelikten kendi isteği ile çıkması,

Bu durumda, üye, çıkma istemini bildirir yazılı başvurusunu Yönetim Kurulu Başkanlığı'na vererek üyelikten çıkabilir. Ancak o tarihe kadar olan aidat borçlarını kulübe ödemiş ve varsa elinde bulunan, kulübe ait araç ve gereçleri kulübe teslim etmiş olmalıdır

 

b) Üyenin üyelikten çıkarılması ile,

Kulübün amaç ve çalışmalarına ters düşen, uyum sağlayamayan, davranışları ile kulüp disiplinini bozan, öteki üye arkadaşları ile geçinemeyen, sportmenlikle bağdaştırılmayacak bir tutum takınan üye Yönetim Kurulu Kararı ile kulüpten çıkarılır.

 

c) Aynı amaçlarda faaliyet gösteren başka bir Spor Kulübünde Yönetim Kurulu üyesi olan üyenin üyeliği düşürülür.

Kulüpten çıkan veya çıkarılanlar üye kayıt defterinden silinir ve bu kişiler kulüp mal varlığında hak iddia edemezler.

 

Üyenin Hak ve Yükümlülükleri;

Madde 6.

Hiç kimse kulübe üye olmaya veya kulüpte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye dilediği zaman kulüp üyeliğinden çıkma hakkına sahiptir.

Kulüp üyeleri eşit hakka sahiptir. Hiçbir üyeye ayrıcalık tanınamaz. Genel Kurul toplantı ve kararlarında her üyenin bir oy hakkı vardır. Üye, oyunu doğrudan kendisi kullanır.

Her üye, Genel Kurulda kendini temsil eder. Vekalet kabul edilmez.

Onursal üyeler isterlerse kulübümüze aidat verebilirler. Onursal üyelerin oy hakkı yoktur.

 

Kulüp Organları, Oluşum Biçimi, Çalışma Yöntemi ve Yetkileri

Madde 7.

Kulübün Organları, Genel Kurul, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kuruludur.

İleride gerekli olursa, Genel Kurulun kararı ile başka organlar da oluşturulabilir. Ancak, bu organlara Genel Kurul ve Denetleme Kurulunun görev, yetki ve sorumlulukları devredilemez.

 

Genel Kurul Oluşumu

Madde 8.

Genel Kurul, kulüp tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkına sahip bulunan üyelerden oluşur.

 

Genel Kurulun Toplanması

Madde 9.

Genel Kurul, Yönetim Kurulunun çağrısı ile üç yılda bir kez ocak ayında Olağan Toplantısını yapar.     

Bu olağan toplantısı dışında, Genel Kurul, Yönetim ve Denetleme Kurullarından birinin gerekli gördüğü durumlarda veya kulüp üyelerinin beşte birinin yazılı istemi üzerine olağanüstü toplanır.

Genel Kurul bu toplantılara Yönetim Kurulunca çağrılır.

Denetleme kurulunun veya kulüp üyelerinin beşte birinin yazılı istemi üzerine, Yönetim Kurulu, Genel Kurulu bir ay içerisinde toplantıya çağırmazsa, Denetleme Kurulunun veya toplantı isteminde bulunan üyelerden birisinin başvurusu üzerine yerel Sulh Hukuk Hâkimi duruşma yaparak, kulüp üyeleri arasından üç kişilik bir kurulu Genel Kurulu toplantıya çağırmakla görevlendirir.

Genel Kurul toplantıları kulüp merkezinin bulunduğu il’de yapılır.

Aidatının tamamını Olağan Genel Kurulun yapılacağı yılın Aralık ayının son iş gününe kadar ödemeyen üye Genel Kurul toplantısına katılamaz.

 

 

 

 

 

Toplantı için çağrı Yöntemi

Madde 10.

Yönetim Kurulu, kulüp tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel Kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek, internet ortamında veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağırılır.

Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.

Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakılma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakılma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.

Genel Kurul Toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.

 

Toplantı İçin Yeterli Üye Sayısı

Madde 11.

Genel Kurul, kulüp tüzüğüne göre Genel Kurula katılma hakkına sahip bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının katılmasıyla toplanır.

İlk toplantıda yeterli sayı sağlanamazsa, ikinci toplantıda çoğunluk aranmaz.

Ancak bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı, kulüp Yönetim ve Denetleme Kuruları üye sayısı toplamının iki katından az olamaz.

 

Toplantının Yapılış Yöntemi

Madde 12.

Genel Kurul toplantıları, duyuruda belirtilen gün, saat ve yerde yapılır. Kulüp Genel kuruluna katılma hakkı bulunan üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek üyelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Kimlik belgesini göstermeyenler, belirtilen listeyi imzalamayanlar ile genel kurula katılma hakkı bulunmayan üyeler toplantı yerine alınmaz. Bu kişiler ve kulüp  üyesi olmayanlar, ayrı bir bölümde genel kurul toplantısını izleyebilirler.

Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir ve toplantı, yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir.

Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur.

Kulüp organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazurun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.

Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir. Genel kurul gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; Üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır.

Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır. Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgelerin korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur.

Mahkemece kayyum atanması veya Medeni Kanunun 75.maddesinin ikinci fıkrasına göre görevlendirme yapılması halinde, bu maddede yönetim kuruluna verilen görevler bu kişiler tarafından yerine getirilir.       

 

Toplantıda Görüşülebilecek Konular

Madde 13.

Genel Kurul toplantısında, yalnızca toplantı gündeminde yer alan maddeler görüşülebilir. Ancak toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların da gündeme alınması ve görüşülmesi zorunludur.

 

Madde 14.

Olağanüstü Genel Kurul toplantılarında, toplantının yapılış nedeni ve konusu dışında bir görüşme yapılamaz.

 

Madde 15.

Toplantıda alınan kararlar, kulüp merkezinde bulunan duyuru tahtasına asılır ve katılmamış olan üyelere de ayrıca bildirilir.

 

Madde 16.

Bu madde 27 inci madde ile aynı içerikte olduğundan iptal edilmiştir.

 

Genel Kurulun Görev ve Yetkileri

Madde 17.

Aşağıda belirtilen hususlar Genel Kurulca görüşülüp karara bağlanır;

a) Kulüp organlarının seçilmesi,

b) Kulüp tüzüğünün değiştirilmesi,

c) Yönetim ve Denetleme Kurulları raporlarının görüşülmesi, Yönetim Kurulunun ibrası,      

d) Yönetim Kurulunca hazırlanan tahmini bütçenin görüşüp aynen veya değiştirilerek kabul edilmesi,

e) Kulüp için gerekli taşınmaz malların satın alınması veya var olan taşınmaz malların satılması konusunda Yönetim Kuruluna yetki verilmesi,

f) Kulübün federasyona katılması veya ayrılması,

g) Kulübün uluslararası çalışmalarda bulunması, yurt dışındaki benzer amaçlı kulüp veya kuruluşlara üye olarak katılması veya ayrılması,

h) Kulübün feshedilmesi,

i) Yasalarda ve kulüp tüzüğünde Genel Kurulca yapılması belirtilen öteki görevlerin yerine getirilmesi,

 

Genel Kurulda Oylama Yöntemi

Madde 18.

Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin seçimleri ile diğer konulardaki kararlar Genel Kurulda verilecek karar ile gizli veya açık oylama ile yapılır. Gizli oylar, toplantı başkanı tarafından mühürlenmiş kağıtların veya oy pusulalarının üyelerce gereği yapıldıktan sonra içi boş bir sandığa atılması ile toplanan ve oy vermenin bitiminden sonra açık dökümü yapılarak belirlenen oylardır. 

 

Yönetim Kurulunun Oluşumu ve Görevleri

Madde 29.

Yönetim Kurulu, yedi asil, yedi yedek üyeden oluşur. Asil üyelerden boşalma olduğu durumlarda yedek üyelerden sırası ile göreve çağırılması zorunludur.

 

Madde 20.

Yönetim Kurulu aşağıda belirtilen hususları yerine getirir:

a)Kulübü temsil etmek veya bu konuda kendi üyelerinden bir veya birkaçına yetki vermek,

b)Genel Kurul kararları, bütçe, kulüp tüzüğü ve yasalarla  kendisine verilen yetki ve yükümlülükler doğrultusunda kulübü  yönetmek, defter ve kayıtlarını tutmak,

c)Kulübün gelir ve gider hesaplarına ilişkin işlemleri yapmak ve gelecek döneme ait bütçeyi hazırlayıp Genel Kurulun onayına sunmak,

d)Üyeler için yıllık çalışma programını düzenlemek ve bu programın yürütülmesi için teknik elemanlar sağlamak,

e)Yıl içinde uygulanan çalışma programları ve yönetim işlem ve  hizmetleri sonuçları ile bunlara ilişkin mali durum hakkında rapor  düzenleyip dönem sonunda Genel Kurulun bilgi ve onayına sunmak,

f)Genel Kurul toplantılarının gündemini belirlemek, toplantıları düzenlemek ve bu toplantılarda alınan kararları üyelere duyurmak,

g)Üye aidatlarını ve kulübün öteki gelirlerini almak ve bunları kulüp tüzüğünün amaç ve çalışma konuları doğrultusunda harcamak.

 

Yönetim Kurulunun Çalışma Yöntemi

Madde 21.

Yönetim Kurulu üyeleri kendi aralarında görev bölümü yaparak,  başkan, başkan yardımcısı , genel sekreter ve muhasip üyesini (sayman’ını) belirler.

Yönetim Kurulu en az ayda bir kez, kulüp merkezinde veya uygun bir yerde Genel sekreterin önceden kararlaştıracağı belirli gün ve saatte Kulüp Başkanının başkanlığında çağrısız olarak toplanır. Başkanın yokluğunda Yönetim Kuruluna, Yönetim kurulunun belirleyeceği başkan yardımcısı başkanlık eder.     

Yönetim Kurulu üye tam sayısının yarıdan bir fazlasının hazır bulunması ile toplanır. Kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşit olması durumunda başkanın katıldığı tarafın görüşü yeğ tutulur, çoğunluğu sağlamış sayılır.

 

 

 

Madde 22.

Özürsüz olarak üç Yönetim Kurulu toplantısına katılmayan Yönetim Kurulu üyesi bu görevden çekilmiş sayılır, yerine en çok oy alan  yedek üye getirilir.

 

Yönetim Kurulunun Üyelerle Tamamlanması

Madde 23.

Yönetim Kurulu üye sayısı, boşalmalar nedeniyle yedeklerin de  getirilmesinden sonra üye tam sayısının yarısından aşağıya düşerse  Yönetim Kurulu üyeleri veya Denetleme Kurulu tarafından Genel  Kurul toplantıya çağırılır. Bu çağrının yapılmaması durumunda kulüp üyelerinden birinin başvurusu üzerine yerel Sulh Hukuk Hâkimi duruşma yaparak kulüp üyeleri arasından seçeceği en az üç kişiyi bir ay içerisinde Genel Kurulu toplamakla görevlendirir.

 

Denetleme Kurulunun Oluşum ve Görevleri

Madde 24.

Denetleme Kurulu üç asil ve üç yedek üye olmak üzere Genel  Kurulca seçilir. Bu kurul, denetleme görevini, kulüp tüzüğünde saptanan esas ve yöntemlere göre en geç yılda bir kez denetleme yapar, denetleme sonuçlarını bir rapor halinde Yönetim Kuruluna ve toplantıda Genel Kurula sunar.

 

Kulüp Organlarına Seçilen üyelerin Yerel Yönetime Bildirilmesi

Madde 25.

Seçimleri izleyen 30 (otuz) gün içinde Yönetim ve Denetim Kurullarının üye ve yedek üyeleri ile ilgili olarak verilmesi zorunlu bilgileri spor kulübünün merkezinin bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bildirilir.

Bildirimin yapılmasından yönetim kurulu başkanı sorumludur.

 

Madde 26.

Üyelerden giriş ödentisi ile yıllık aidat alınır. Giriş ödentisi ve aidat miktarlarının artırmaya veya eksiltmeye Genel Kurul yetkilidir. Yıllık aidat borcunu ödemeyen üyeye yazılı, sözlü veya elektronik ortamda uyarı yapılır. Uyarılara rağmen altı ay içerisinde aidat borcunun tamamını ödemeyen üyenin üyeliği yönetim kurulu kararı ile düşürülür.

 

Kulüpçe Tutulması Zorunlu Olan Defterler

Madde 27.

Kulüpte tutulacak defterler şunlardır

a) Üye Kayıt Defteri

Kulübe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, kulübe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Üyelerin ödedikleri giriş ve yıllık aidat miktarları da bu deftere işlenebilir.

b) Yönetim Kurulu Karar Defteri

Yönetim Kurulu kararları tarih ve sıra numarası ile bu deftere yazılır ve altı                              ilgililerce imza edilir.

c)  Evrak Kayıt Defteri,

Gelen ve giden evraklar, tarih ve sıra numarası ile bu deftere kaydedilir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yoluyla gelen veya giden evraklar çıktı alınmak sureti ile saklanır.

d) İşletme Hesabı Defteri

Kulüp adına alınan gelirler ve yapılan giderler açık ve düzenli olarak bu deftere yazılır

                 e)Alındı Belgesi Defteri

Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edenlerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir

f) Demirbaş Defteri

Kulübe ait demirbaşların edinme tarihi ve şekli ile kullanıldıkları veya verildikleri yerler ve kullanım sürelerini dolduranların kayıttan düşürülmesi bu deftere işlenir Bu defterler kullanılmaya başlamadan önce notere tasdik ettirilir.

 

Kulübün Gelirleri

Madde 28.

Spor kulübü, tüzüğünde belirtilen amaçlarını gerçekleştirmek için aşağıdaki gelir kaynaklarından yararlanır:

a)   Üye aidatı: Üyelerden giriş ödentisi olarak 150 Türk Lirası; yıllık 100 Türk Lirası alınır. Bu miktarları artırmaya veya eksiltmeye Yönetim Kurulu yetkilidir.

b)  Sponsorluk gelirleri

c)   Sporcu transferlerinden alınan ücretler

ç)   Sporcu yetiştirme tazminatları

d) Sporcu eğitimi, kurs ve benzeri ücretler

e)   Faaliyetlere katılım bedelleri

f)   Müsabaka hâsılatları

g) Yayın gelirleri

ğ) Sahibi veya ortağı olduğu şirketler ile işletmelerden elde edilen gelirler

h) Toplantı ve benzeri faaliyetlere ilişkin gelirler

ı)   Reklam gelirleri

i)   Kira gelirleri

j)   Spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarından elde edilen isim hakkı gelirleri

k) Bağış ve yardımlar

1) Spor dışı faaliyetlere ait gelirler

m) Finansman gelirleri

n) Öz sermaye katkıları

o) Diğer benzeri gelirler

 

Madde 29.

Kulübümüz, Siyasi partilerden, işçi veya işveren sendikalarından, mesleki kuruluşlardan maddi yardım kabul edemez ve bu kuruluşlara yardımda bulunamaz.

 

Kulüp Gelir ve Gider İşlemlerinde İzlenecek Yöntem

Madde 30.

Spor kulübü gelirlerinin tahsilinde kullanılacak alındı belgeleri, mevzuatta gösterilen biçim ve ebatta yönetim kurulu kararıyla matbaaya bastırılır.

Alındı belgelerinin bastırılması ve kontrolü, matbaadan teslim alınması, deftere kaydedilmesi, eski ve yeni spor kulübü yöneticileri arasında devir teslimi ve alındı belgesi ile kulüp adına gelir tahsil edecek kişi veya kişiler tarafından bu alındı belgelerinin kullanımına ve toplanılan gelirlerin teslimine ilişkin hususlarda ilgili mevzuat hükümlerine göre hareket edilir.

Madde 31.

Spor kulübü adına gelir tahsil edecek kişi veya kişiler, yetki süresi de belirtilmek suretiyle, yönetim kurulu kararı ile tespit edilir. Gelir tahsil edecek kişilerin açık kimliği, imzası ve fotoğraflarını ihtiva eden yetki belgesi spor kulübü tarafından iki nüsha olarak düzenlenerek, spor kulübü başkanınca onaylanır.

Yetki belgelerinin süresi yönetim kurulu tarafından en çok yönetim kurulu görev süresi ile sınırlı olarak belirlenir. Süresi biten yetki belgeleri birinci fıkraya göre yenilenir. Yetki belgesinin süresinin bitmesi veya adına yetki belgesi düzenlenen kişinin görevinden ayrılması, ölümü, işine veya bu görevine son verilmesi, spor kulübünün kendiliğinden sona erdiğinin tespit edilmesi veya feshedilmesi gibi hallerde, verilmiş olan yetki belgelerinin spor kulübü yönetim kuruluna bir hafta içinde teslimi zorunludur. Gelir toplama yetkisi yönetim kurulu kararı ile her zaman iptal edilebilir.

 

Kulübün Giderleri ve Denetim Biçimi

Madde 32.

Kulübün gider konuları şunlardır;

a) Bina ve araç kiraları,

b) Teknik ve hizmet personeli ücretleri,

c) Aydınlatma, ısınma giderleri,

d) Telefon, telgraf, mektup giderleri,

e) Yazışma ve kırtasiye giderleri,

f) Spor araç ve gereçleri alımı,

g) Demirbaş eşya alımı,

h) Kulüp tüzüğündeki amaç, çalışma konuları ve Genel Kurul kararları doğrultusunda sürdürülecek çalışmaların gerektireceği öteki giderler.

 

 

 

 

 

Kulübün Borçlanma Usulleri

Madde 33.

Kulüp amacını gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç    duyulması halinde yönetim kurulu kararı ile borçlanma yapabilir.

Bu borçlanma kredili mal ve hizmet alımı konularında olabileceği gibi nakit olarak da yapılabilir. Ancak bu borçlanma derneğin gelir kaynakları ile karşılanamayacak miktarlarda ve kulübü ödeme güçlüğüne düşürecek nitelikte yapılamaz.

Madde 34.

Denetleme Kurulu, kulübün yıl içindeki hesaplarını her zaman inceleyebilir ve          &nbsdsfdg